Netgruppen

Her er der lidt info fra netgruppen DRAFT

Her kan du finde en tjekliste til internet fejlsøgning: https://k-net.dk/support

Hvordan kontakter jeg netgruppen?
φ/10 af gange virker røgsignaler, fordi hvis hele kollegiet mister internet så mister netgruppen også internet og vi kan lide vores internet. Ikke desto mindre så kan det jo være at vi er ude af huset eller sover, så man skal altid føle sig velkommen til at smide en besked.
Man opfordres til at skrive på Discord, det er der netgruppen skriver sammen, så de vil alle let kunne se ens besked. Hvis det haster eller man fortrækker sms så send dem til 2335pause1219, se bort fra ordet pause 🙂

WiFi i centerbygningen, her skal man kontakte netgruppen for at de kan oprette et login til en. Den er koblet op på samme VLAN som ens lejemål og man hæfter derved for hvad der forgår på det login 🙂
WiFi netværket hedder TOK (TØK var ikke en mulighed i sidste øjblik :o)
Netgruppen kan oprette logins her, det kræver en kode til tkonetgrp, som kun netgruppen har. Ens login starter med tk efterfølgt af husnummer og derefter et tal, fx tk01a1.

Mit net er laaaangsomt
(omkring 100Mb/s)
Dette skyldes sandsynligvis fordi den enhed som du har koblet op til væggen ikke kan klare hastigheder hurtigere end 100Mb, fx mange billige eller især gamle router og switches følte at det var tilpas hurtigt. Det er også tilpas hurtigt for ens Netflix, men hvis man skal downloade det nyeste AAA spil så kan det være rart med noget mere.

Det kan være at den kabel som ligger mellem ens væg og den nærmeste switch er gået lidt i stykker, og kan derfor ikke mere. I så fald kan den erstattes eller man kan blive skiftet over til ens backup-kabel (der burde være 2 kabler til hvert lejemål).
Det kræver ret meget energi og tid at erstatte et kabel, og hvis man bor langt væk fra hvor kablet skal ende, så kan det være umuligt at ligge et nyt, da en klog person har støbt de eksisterende kabler i beton.
Det vil i de fleste tilfælde derfor ske på “vi har tid og overskud pt.” basis, og der kan ikke gives garanti for at det sker inden det hele bliver lagt på ny ved den kommende renovering.