Trørød – Historisk Perle med Naturskønne Stier

Introduktion til Trørød

Trørød er kendt som en af Rudersdal kommunes bedst bevarede landsbyer. Udover et hyggeligt indkøbstorv, rummer den også en af kommunens mest naturskønne cykel- og gangstier, kendt som ‘Grisestien’. Området har en rig historie med arkæologiske fund, der viser spor af menneskelig aktivitet flere tusinde år tilbage. 

En solrig vejscene i Trørød, Danmark. Billedet viser en stille vej omgivet af frodige træer og grønne buske, hvilket giver et naturskønt og fredfyldt indtryk. Et vejskilt med teksten "Trørød" er synligt på højre side, der markerer byens navn. Vejen er tom og strækker sig ind i det fjerne under en klar blå himmel, hvilket indikerer en rolig dag i et landligt område. Denne scene fra Trørød afspejler en typisk fredelig dansk landsbyatmosfære.

Bynavnets oprindelse

Navnet Trørød er afledt af det gamle mandsnavn Trygve, som henviser til at han har ryddet skoven. I byens centrum kan man finde rester af det gamle Trørød, herunder flere historiske gårde og den ældste skole i byen fra 1721. 

Beliggenhed

Trørød ligger i kommunens østlige del, tæt på kysten. Området grænser mod nord op til Sandbjerg, med afgrænsning langs højdedraget ved den gamle kommunegrænse. Øst for Trørød ligger Vedbæk, sydpå finder man Jægersborg Hegn og Skodsborg, og mod vest afgrænses området af Helsingørmotorvejen og Gl. Holte. 

Kollegie og ungdomsboliger

I Trørød finder du Trørød Kollegiet, som består af 96 lejligheder fordelt på 10 rækkehuse. Kollegiet ligger naturskønt i udkanten af Trørød og adskiller sig fra mange andre kollegier ved, at hver beboer har sin egen lejlighed med køkken, bad og en lille have.  

Dette kollegie er hovedsageligt beregnet til børnefamilier og par og minder derfor mere om et almindeligt boligområde end et traditionelt kollegie. 

Her er der ligeledes mulighed for at roomates kan dele en bolig

Trørød Torv – Moderne indkøbscenter omgivet af historiske bygninger

I hjertet af Trørød finder man Trørød Torv med et moderne indkøbscenter omgivet af velholdte gamle bygninger.

Den ældste del af den oprindelige landsby ligger omkring torvet, hvor flere historiske gårde og bygninger er bevaret. Trørød er en af de bedst bevarede landsbyer i kommunen, med historiske bygninger som gamle skolebygninger og sprøjtehuset. 

Grønne områder

Området nord for Trørød er præget af flere gårde og dyrkede arealer. Trørød er omgivet af smuk natur med moseområder, mindre skovområder med bronzealdergravhøje og høje bakker. Naturområderne omkring Trørød inkluderer blandt andet Trørød Skov, Maglemosen og Frydenlund Park. 

Kikhanerenden

Kikhanerenden løber gennem Trørød og skaber en forbindelse mellem Geel Skov, Kirkeskoven, Jægersborg Hegn og Kohaven, og videre nordpå til Trørød Skov og Maglemosen. Området omkring Maglemosen er af særlig geologisk interesse. 

Grisestien

Grisestien, en naturskøn cykel- og gangsti, løber gennem området langs Kikhanerenden. Denne sti, som er en del af RudersdalRuten, ligger på et tidligere jernbaneterræn. Området er kendt for arkæologiske fund af 11.000 år gamle flintredskaber, der vidner om menneskelig aktivitet i området gennem tusinder af år. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.